De slaapkamer.

De slaapkamer bevindt zich op de beganegrond.

Bereikbaar via de trap vanuit de woonkamer ook heeft de slaapkamer een eigen buitendeur.

 Bij warm zomerweer is het altijd heerlijk koel binnen.

                 

      De slaapkamer met op de linker foto de trap naar boven naar de woonkamer en rechts de deur naar de badkamer.

 

                                             

De slaapkamer is bereikbaar met de trap vanuit de woonkamer maar ook met een eigen deur van buitenaf.  

Dus 's ochtends meteen naar buiten en heerlijk genieten van de zonsopkomst.

  *       

De slaapkamer heeft een eigen schouw met houtkachel.     

(De slaapkamer heeft ook "Natuursteenverwarming" zie beschrijving hieronder)

*

Toegang slaapkamer en naar boven naar de woonkamer.

Brievenbus rechts.

 De luiken van het slaapkamerraam staan nu uitgeklapt op zonnestand.

*

Een bijzondere manier van verwarmen: de Eurotherm verwarmingselementen van natuursteen, die aan het plafond of aan de muur bevestigd kunnen worden. Deze methode heeft nog maar net haar intrede gedaan in Nederland, maar wordt vanwege de vele voordelen nu al gezien als de verwarming van de toekomst! De warmte wordt door langegolfstraling gelijkmatig aan de omgeving afgegeven. Net als bij de zonnestralen worden mensen, objecten, muren, plafonds en bodem direct verwarmd. Met name door het nagenoeg wegvallen van de luchtcirculatie ontstaat een aangenamer en gezonder (slaap) kamerklimaat met minder stofwerveling door het huis. Daarnaast kan de temperatuur in een door straling verwarmde ruimte gemakkelijk tot 3 ļC lager liggen terwijl de warmtebeleving en het behaaglijke gevoel hetzelfde blijven. Stralingswarmte omhult het menselijk lichaam gelijkmatig over een grote oppervlakte en op een aangename manier.

(Nog geen eigen foto beschikbaar)

De Techniek

Momenteel zijn er twee verschillende technieken beschikbaar voor het verwarmen van ruimtes in gebouwen:
  • verwarmen met behulp van convectiewarmte
  • verwarmen met behulp van stralingswarmte
Convectiewarmte

Bij verwarmen met behulp van convectieverwarming wordt door een kortegolfstraling de lucht verwarmd (bijv. bij centrale verwarming of vloerverwarming). Doordat de lucht verwarmd wordt ontstaat een continue luchtcirculatie. Hierdoor zijn ook de in de lucht aanwezige kleine stofdeeltjes, bacteriŽn en andere ongewenste elementen continu in beweging en worden deze ook steeds door ons ingeademd. Als gevolg daarvan kunnen infecties, allergieŽn of ziektes ontstaan aan de luchtwegen en andere ongemakken. De convectieverwarming werkt daarnaast ongelijkmatig op het menselijk lichaam in als gevolg van storende thermiek, oncontroleerbare luchtcirculatie en ongunstige warmteverdeling.


 
Stralingswarmte

De warmte bij stralingsverwarming (bijv. een pekstenen kachel of natuursteen) wordt door een langegolfstraling gelijkmatig aan de omgeving afgegeven. Net als bij de zonnestralen worden de mensen, objecten, muren, plafonds en vloer direct verwarmd. Met name door het nagenoeg wegvallen van de luchtcirculatie ontstaat een aangenamer en gezonder kamerklimaat. Daarnaast kan de temperatuur in een door straling verwarmde ruimte gemakkelijk tot 3įC lager liggen terwijl de warmtebeleving en het behaaglijk gevoel hetzelfde blijven. Stralingswarmte omhult het menselijk lichaam gelijkmatig over een grote oppervlakte en op een aangename manier. Op grond hiervan bevelen wij de wezenlijke gezondere en milieuvriendelijke variant van stralingswarmte van Eurotherm aan.

Margant  Natuursteenverwarming
Bram Boerdijk
Rhonelaan 18, 5691 RB, Son

Telefoon: 0654 943 202
Email:
info@natuursteenverwarming.nl

http://sites.google.com/site/natuursteenverwarming/